Over tapasrestaurant Don Quixote

Zoals zoveel onderdelen van de Spaanse cultuur, worden tapas verondersteld te zijn ontstaan in Andalusië, en er zijn tal van theorieën over hoe deze stijl van eten tot leven kwam. Het werkwoord ‘tapar’ betekent toedekken, en een ‘tapa’ is een deksel. Dit inspireerde een populaire opvatting dat de oude gewoonte om dranken met borden af te dekken om ze te beschermen tegen vliegen of zand later werd vervangen door een kleine snack, gegeten van bovenop het afgedekte glas. Het zijn meestal een-hapsgerechtjes, maar ze worden evengoed geserveerd als volwaardige maaltijd. Ze vertegenwoordigen de Spaanse levensstijl en eetcultuur.

Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten tapas te vinden, zowel warm als koud, vis, vlees of vegetarisch. Tapas zijn geliefd als borrelhapje maar er kan ook een complete maaltijd mee samengesteld worden. De tapas komen beetje bij beetje op het midden van de tafel en iedereen kan van alles proeven, zonder regels en voorschriften, dus met de vingers of een vorkje; Alles kan en alles mag!

Bij Don Quixote vinden we het belangrijk om enkel met de beste ingrediënten te werken, deels geïmporteerd uit Spanje. Onze tapas zijn altijd vers bereid en daarom kan het zijn dat u even dient te wachten, maar geloof ons, ze zijn het wachten waard.

Buen provecho!